Izjava za medije

Podjetje OBI se v Sloveniji širi naprej

Wien,

Slovenski domači mojstri in ljubitelji vrtov se lahko veselijo: gradnja novega trgovskega centra OBI za gradnjo in dom poteka s polnimi kapacitetami in novi zaposleni se veselijo otvoritve, ki bo marca. Stranke se lahko že zdaj veselijo številnih ponudb in akcij. Potem ko je bil junija 2009 odprt trgovski center OBI v Novi Gorici, je to sedaj že sedma lokacija podjetja OBI v Sloveniji.

Pred otvoritvijo trgovskega centra je 28. januarja 2010 v Hotelu Primus na Ptuju potekala uvodna prireditev za 52 zaposlenih na novi lokaciji. Direktor podjetja OBI Michael Vinzing se je prireditve osebno udeležil in udeležencem predstavil obširen pregled zgodovine, strukture in vizije OBI-ja.

V času uvodne prireditve za zaposlene, 29. janurja 2010, je Michael Vinzing skupaj z drugimi zastopniki podjetja OBI obiskal tudi gospoda Čelana, župana mesta Ptuj, in več njegovih sodelavcev. Na tem neuradnem srečanju so se ponudile priložnosti za predstavitev podjetja in možnosti za sodelovanje v prihodnosti.

Ob tej priložnosti je župan g. Čelan povabil podjetje k sodelovanju na tradicionalno ptujsko kurentovanje, ki bo potekalo od 12. do 14. februarja 2010. Letos poteka že petdesetič in prireditelji pričakujejo okoli 300.000 obiskovalcev in 18.000 udeležencev parade. Podjetje OBI bo sodelovalo z maskoto bobrom,ki se bo popeljala na OBI-jevem vozilu ter bo s presenečenji razveseljeval staro in mlado.

Od konca marca naprej bo tako vseh 53 zaposlenih skupaj z vodjem centra gospodom Slavkom Bošnjakom na voljo strankam v novem trgovskem centru OBI na Ptuju, ki se bo razprostiral na skupni površini okoli 6.000 m2. Za značilno arhitekturo podjetja z oranžno fasado se bo razprostiral gradbeni center z oddelki gradnja, bivanje in tehnika ter približno 1.800 m2 velik vrtni center. Trgovski center bo svojim strankam nudil približno 40.000 izdelkov za prenavljanje, posodabljanje in olepševanje lastnega doma in vrta.

Načrtovani delovni čas novega trgovskega centra je od ponedeljka do sobote med 8. in 21. uro in ob nedeljah med 9. in 15. uro. Na dan otvoritve so načrtovane številne aktivnosti. Poleg posebnih ponudb bo podjetje nudilo tudi posebej ugodno prehrano za svoje stranke, pripravilo glasbeni program in UNICEF-ov otroški kotiček za najmlajše. Seveda ne bo manjkal niti bober podjetja OBI.

Z več kot 530 trgovskimi centri OBI po vsej Evropi sodi omenjeno podjetje med vodilne znamke v panogi za gradnjo in domače mojstre. Njegova zgodba o uspehu se je začela pred več kot 30-imi leti v Nemčiji. Danes ima podjetje več kot 330 trgovskih centrov OBI v Nemčiji in poleg tega še več kot 200 trgovskih centrov v 12-ih drugih državah srednje in vzhodne Evrope.

Prihodki skupine OBI so v poslovnem letu 2009 znašali skupno 5,9 milijarde evrov. Podjetje zaposluje okoli 38.500 delavcev. S ciljem postati vodilni na trgu se bo podjetje v naslednjih letih osredotočilo na širitev v Evropi – potencial za rast trgov namreč vidi predvsem v vzhodni Evropi.