Vgradnja pomivalnega korita

Küchenspülen

Pogosta uporaba

Kuhinjska pomivalna korita so navadno zelo obremenjena, saj se vsakodnevno uporabljajo v večini gospodinjstev. Pri izbiri tako ne bodite pozorni le na primerno obliko, ampak tudi na dobro funkcionalnost in kakovost materialov. Poleg klasičnega nerjavnega jekla so na voljo tudi emajli, keramika ali umetne mase.

Gut geplant – die nötige Abtropffläche

Dobro načrtovano - potrebna odcejalna površina

Že v naprej dobro premislite, ali želite imeti odcejalno površino raje na levi ali na desni strani pomivalnega korita in pri tem upoštevajte tudi razporeditev glede na delovno površino. Morda pa imate na voljo dovolj prostora za dvojno pomivalno korito ali majhno pomožno korito.

Die passende Armatur

Primerna armatura

Pri izbiri armature ni pomemben le videz, saj pipo uporabljate večkrat vsak dan. Tako se morate najprej povsem praktično odločiti med enoročnim (enoročna mešalna baterija) ali dvoročnim upravljanjem (dvoročna mešalna baterija oziroma ločeni pipi). Višji iztok vode ali prha s cevjo vam lahko znatno olajša pomivanje velikih loncev in skled.

Nasvet:
Pri zamenjavi pomivalnega korita premislite, ali je smiselno zamenjati le pomivalno korito ali pa je smiselno oziroma treba vgraditi kar novo delovno ploščo.

Velja namreč naslednje: novo pomivalno korito lahko vgradite v staro delovno ploščo le v primeru, ko je potrebna odprtina enako velika ali večja od stare odprtine.