Nasveti za varčne sijalke

Nasveti za varčne sijalke

Z varčnimi sijalkami na preprost način prihranimo pri elektriki. Pri isti svetilni moči je namreč porabijo veliko manj, kot navadne žarnice – nekatere kar do 80 % manj. Življenjska doba 20W sijalke doseže okrog 10.000 ur, medtem ko 100W žarnica deluje samo okoli 1000 ur. Tako ne prihranite le pri računu za elektriko, ampak tudi pri stroških za same sijalke.


Naj kaj je treba biti pozoren pri nakupu – koliko vatov?

Moč 100W žarnice dosežete že z 20W varčno sijalko, moč 60W žarnice pa že z 11W varčno sijalko. Ker se sijalke tudi manj segrevajo, lahko v svetilo, označeno z maks. 40 W, brez težav vstavite 20W varčno sijalko.

Oblika

  Varčne sijalke so na voljo že v vseh velikostih in oblikah. Ob klasični paličasti obliki dobite sijalke za čisto vsako rabo: sijalke v tradicionalni obliki žarnice in v obliki svečk za lestence ter mini sijalke.
 • Paličasta sijalka

  stab_schema_1

  Paličasta sijalka: klasična izvedba varčne sijalke palična oblika. Ob nespremenjeni obliki se je učinkovitost teh sijalk večkratno povečala.

  Uporabnost: varčno sijalko v obliki palice je moč uporabiti v mnogih tradicionalnih svetilih.

   

 • Spirala

  spirale_schema_2

  Spirala: kompaktna spiralna oblika omogoča močno svetlobo, zasede pa le malo prostora.

  Uporabnost: zaradi posebne zgradbe je spiralna varčna sijalka še posebej primerna za majhne lučke.

 • Reflektor

  reflektor_schema_3

  Zamenjajte svoje navadne reflektorske svetilke z varčnimi modeli in s tem privarčujte pri elektriki ter obenem zmanjšajte neprijetno segrevanje.

  Uporabnost: močna in jasna svetloba reflektorskih svetil je še posebej primerna za stropne lučke.

 • Še več oblik

  weitere_formen_schema_4

  Še več oblik: uporabite raznovrstnost varčnih sijalk za svoje individualne potrebe – od kratkih do okroglih in zavitih modelov. Varčne sijalke vam nudijo energijsko učinkovito osvetlitev za vsak prostor.

  Uporabnost: sijalke v obliki svečk lahko uporabite v tradicionalnih lestencih in s tem v prostoru pričarate prijetno atmosfero.

Druge teme