Tehnika namakanja

Tehnika namakanja

Voda je dragocen naravni vir, s katerim moramo ravnati premišljeno. Zakaj bi za zalivanje zapravljali čisto pitno vodo, če pa le-to lahko dobimo tudi iz ostalih virov? Pa naj bo to sod za deževnico, potok ali podtalnica – voda je vsepovsod. Da bi jo prenesli z enega konca na drugega, se nam k sreči ni treba več zanašati le na čeber in zalivalko. Z vodnimi črpalkami, ki so prijazne za uporabo, je do vode mogoče priti precej lažje. Pri namakanju vrta jih je mogoče uporabljati na različne načine, po potrebi zvišujejo vodni pritisk, so v pomoč pri prečrpavanju in izčrpavanju (tudi na suho) ter lahko celotno hišo oskrbujejo s sanitarno vodo. Vse to povsem avtomatizirano.

Namakalni sistemi za vaš vrt

 • Naprava za deževnico

  Z napravo za koriščenje deževnice boste prihranili dragoceno pitno vodo. Vseobsegajoč sistem z deževnico za vrt poskrbi za namakanje celotnega vrta, medtem ko vseobsegajoč sistem z deževnico za vrt in dom dodatno poskrbi, da bosta tudi vaš pralni stroj in straniščna školjka imela zmeraj dovolj vode.

  Inštalacija naprave za koriščenje deževnice:

  V izkopano luknjo se namesti rezervoar, ki se poveže s strešnim žlebom, filtrirnim sistemom in vodno črpalko. Za vseobsegajoč sistem z deževnico za dom boste potrebovali še dodatno ločeno vodno napeljavo, ki bo priključena na vaš pralni stroj in straniščno školjko.

 • Namakalne črpalke

  Kumare, paradižniki in pelargonije bodo zrasle tudi z vodo, ki ni pritekla iz cevovoda s pitno vodo. Namakalne črpalke so optimalna rešitev za izkoriščanje alternativnih vodnih virov, kot so na primer sod in cisterna za deževnico ter globinski vodni vir.

 • Črpalke za podzemne rezervoarje

  Črpalke za rezervoarje so dostopne v različnih verzijah, ustrezna črpalka pa je rezervoarju praviloma že priložena. Naprave, namenjene izključno vodni oskrbi vrta, pri komunalnem podjetju ni treba prijaviti. Nasprotno velja za rezervoarje, priključene na hišo. Za namestitev samega rezervoarja vam ni treba pridobiti dovoljenja.

 • Hišni vodovod

  Naprave za hišni vodovod, ki se jih v hiši lahko namesti na fiksnem mestu, povsem avtomatizirano oskrbujejo pralne stroje, straniščne školjke in ostale vodne priključke v hiši s sanitarno vodo. Še preprostejši za uporabo so avtomati za hišno vodo: prek zaslona boste obveščeni o načrpani vodi, pritisku ali motnjah v sistemu.