Ekspanzija

Expansion_Doorpage_Mood_568x170

OBI je...

OBI je ena od vodilnih evropskih znamk za izdelke „naredi sam".

Trenutno ima podjetje več kot 630 trgovskih centrov, od tega več kot 350 v Nemčiji in več kot 270 v 11 državah v srednji in vzhodni Evropi. OBI trgovski centri imajo za več kot 6,7 milijard EUR prometa in zaposlujejo pribl. 45.500 zaposlenih.

Naši trgovski centri nudijo širok in celovit izbor izdelkov, ki v povprečju vključujejo 40 - 60.000 izdelkov na center. Bogat izbor vključuje izdelke za vrtnarjenje, gradbene materiale in elemente, orodja, sanitarno opremo in notranjo dekorativno opremo. Kupci, privabljeni z obsežnega področja pokrivanja, lahko najdejo vse potrebno za izboljšanje svojih domov.

Od leta 1970, ko so odprli prvo OBI prodajalno (Hamburg, Nemčija), so se prodajna področja OBI prodajaln povečala s 870 m2 na trgovske centre z več kot 10.000 m2. Skupna prodajna površina sedaj znaša več kot 4,3 milijonov m2.

OBI-jevi kupci so predvsem zasebni kupci, npr. družine, samoizvajalci in polprofesionalci. Kupci s celotne Slovenije bodo pri nas našli vse kar potrebujejo za izboljšanje svojih domov.

OBI širitev

Naš cilj je vodilna vloga na trgu – kjerkoli je OBI prisoten. Osredotočanje na srednjo in vzhodno Evropo, Rusijo in Ukrajino, ki predstavljajo glavne rastoče trge, je ključnega pomena za našo širitev. V naslednjih 5 - 6 letih načrtujemo, da bomo vsako leto odprli 35 - 40 novih prodajaln v Evropi. Promet v tujih prodajalnah naj bi po napovedih porasel iz zdajšnjih 30% na več kot 50%.

Kot vodilno podjetje na nemškem trgu na področju prodajaln za izdelke „naredi sam", je podjetje OBI gonilna sila, ki poganja celoten sektor. Od leta 1991 podjetje uporablja moč svojega domačega trga za pogon mednarodne širitve. Naš tržni delež nenehno raste. Trajno izboljšujemo svoj prednostni položaj na trgu. OBI se osredotoča na Evropo. Naša vizija je neomejeno vodstvo na trgu – v obsegu prodaje in tržnem deležu, kot vodilno podjetje pri inovacijah pri izdelkih in storitvah ter pri uresničitvi konceptov in formatov prodajaln.

Na mnogih mednarodnih trgih (npr. Rusija, Češka Republika, Madžarska, itd.) je OBI številka 1. V mnogih drugih državah še delamo na tem.Gradimo dolgotrajen, trajnosten poslovni model. Rast bo motor našega uspeha v bodoče.

Na slovenskem trgu delujemo že od leta 1998. Trenutno je v Sloveniji 6 OBI trgovskih centrov (Ljubljana, Koper, Kranj, Murska Sobota, Nova Gorica in Ptuj). Naš namen za prihodnost je povečanje naše vloge na slovenskem trgu s pomočjo našega intenzivnega programa odpiranja novih prodajaln.

Veselimo se širitve posla skupaj z našimi partnerji, ki verjamejo v:

  • zanesljivost
  • zaupanje
  • sporazum
  • hitrost

Utiranje poti

Pri OBI si prizadevamo postati vodilni prodajalec izdelkov za „naredi sam", ki bo z najsodobnejšimi inovacijami prekosil vse v svoji branži. Kjerkoli smo prisotni, poganjamo trg z izdelki za „naredi sam" in si prizadevamo biti vodilno podjetje. Postavljamo trende glede izbora, formatov trgovin in izkušenj kupcev.

Kontakt

Expansion_Online_Bestellung_160x106
OBI Bau- und Heimwerkermärkte Systemzentrale GmbH
Expansion Österreich
Baumgasse 60 b
A-1030 Wien
Tel: +43-1-415-15-2210
Fax: +43-1-415-15-92210

E-Mail: expansion@obi.at