Rastlina meseca

november

Obiščite naš vrtni center in se sprehodite skozi krasen nabor zelenih in cvetočih lončnic. Med njimi vsak mesec najdete posebno ponudbo!

Ponudba meseca je na voljo v OBI trgovinah Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Nova Gorica in Celje.

Veljavnost ponudbe do 30. 11. 2022. DDV je vključen v ceno.

 

Orhideja - Phalenopsis - 1 stebelna

Gre za botanično družino, ki obsega več kot 30.000 vrst in podvrst, kar 83 jih uspeva na naših tleh. Kljub mogočni lepoti je to skromna rastlina, ki v naravi velikokrat raste kar na deblih in vejah dreves. Tam potrebuje le nekaj deževnice in vlage.

Če želite, da dobro uspeva tudi pri vas doma, oponašajte njeno naravno okolje: postavite jo na sončno mesto, 1x tedensko pa jo - kakor bi prišla nenadna tropska nevihta - potopite v vodo za pol ure. Dobro jo odcedite, da voda ne zastaja. 

Še zanimivost: veste, da obstajajo tudi orhidejam podobne žuželke? To so neverjetne orhidejne bogomolke, ki oponašajo cvet te rastline.

 

Cena: 4,99€

Št. art.: 1198720 

Yucca Maya 

Juka - drevo življenja - imena ni dobila po naključju. Trpežna trajnica deluje razstrupljevalno in pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa. Odlično uspeva na sončnih legah in temperaturi med 18 in 24 °C, zato lahko rastlino že v toplem spomladanskem času postavite kar na balkon ali dvorišče. V obdobju rastli jo zalivajte vsakih 14 dni: najprimernejša je deževnica, v enakih intervalih jo lahko tudi gnojite. Ko bo rasla, se bodo spodnji listi sušili, te odstranjujte sproti. Juka pozimi miruje, zato je takrat ne gnojite. 

 

Cena: 14,99€

Št. art.: 1587468

Ciklama

Ciklama je občutljiva rastlina, ki pa bo ob pravilni negi čudovito cvetela. V trgovini izberite rastlino z na pol zaprtimi cvetovi, ob prevozu domov pa pazite, da je ne prehladite: zavijte jo v ovojni papir, ki smo ga za vas pripravili ob izhodu iz Obija. Doma jo postavite na hladno mesto brez neposredne sončne svetlobe, denimo v predsobo ali na severno okensko polico. Najlepše bo uspevala na temperaturi 16°C. 

 

Cena: 2,99€

Št. art.: 1815422

Mačja trava

Mačja trava je obvezna v vsakem domu, kjer kraljuje mačka. Za vašega crkljivčka bo odličen vir vlaknin in vitaminov. Rastlino postavite na polsenčno mesto in obilno zalivajte: pazite, da bo substrat vedno vlažen. 

 

Cena: 1,99€

Št. art.: 6106355

Želite izvedeti več o negi sobnih rastlin?

** Navedena razpoložljivost prikazuje razpoložljivost v trgovini OBI, izbrani pod „moja trgovina“. Če je izdelek na voljo tudi na spletu, je cena navedena za spletno naročilo zavezujoča za spletni nakup. Dejanska cena v pod „moja trgovina“ izbrani trgovini OBI lahko od navedene cene za spletno naročilo odstopa.

Vse cene so v EUR vključeno z DDV. Cene ne vključujejo stroškov, povezanih z dostavo izdelkov pri spletnih naročilih.
RRP = priporočena maloprodajna cena proizvajalca.


* Cene in razpoložljivost odsevajo trenutno ceno in razpoložljivost v pod “moja trgovina” izbrani trgovini OBI. Če je izdelek možno naročiti na spletu, velja cena prikazana za spletno naročilo.

zapri ✕

Are Your Sure?

Exit