Prihaja pomlad!

Vse za ugodno ureditev vrta, terase in balkona.

Bliža se pomlad, zato je pravi čas, da začnemo razmišljati o pripravi vrta in okolice na prihajajoče toplejše mesece. Če imate vrtno teraso ali balkon, veste, kako pomembno je, da ta zunanji prostor kar najbolje izkoristite. Ne glede na to, ali gradite novo ali prenavljate obstoječo teraso ali balkon, lahko v le nekaj korakih ustvarite lep, funkcionalen in vabljiv prostor, v katerem boste lahko uživali vse leto.


Prvi korak pri ureditvi zunanjega prostora je ocena trenutnega stanja in načrtovanje želenega rezultata. Upoštevajte velikost, razporeditev in namen vaše terase ali balkona. Ko ocenite svoj prostor, pripravite načrt in določite proračun, ki bo skladen z vašimi cilji. Oblikovanje terase ali balkona naj sledi vašemu osebnemu okusu in potrebam, pri čemer pa ne pozabite na funkcionalnost prostora. Izberite materiale, ki dopolnjujejo celotno zasnovo vašega doma in odražajo vaš osebni slog.

Oprema za čiščenje

V zimskem času se je na terasi ali balkonu zelo verjetno nabrala umazanija. Preden se lotite ureditve, je potrebno temeljito očistiti zunanji prostor. Pometite odmrlo listje, veje in druge odpadke, nato pa z uporabo visokotlačnega čistilca in blagega čistila odstranite še ostale trdovratne madeže. Ne pozabite očistiti tudi zunanjega pohištva in blazin.

Terasne deske

Če so na vaši vrtni terasi ali balkonu terasne deske, jim morate pred pomladansko sezono posvetiti nekaj pozornosti. Preverite, ali so deske poškodovane ali gnile, in jih po potrebi zamenjajte.
V kolikor pa se odločate za nakup novih terasnih desk, izberite deske iz kakovostnega materiala, ki bodo vzdržljive in odporne na vremenske vplive ter jih bo enostavno vzdrževati.

Zaščite pred pogledi

Vrtne ograje so pomemben element vsakega zunanjega prostora. Poleg zagotavljanja zasebnosti in varnosti, služijo tudi kot estetski dodatek vaši terasi ali balkonu. Izbirate lahko med različnimi materiali in višinami ter tako izberete ograjo, ki bo ustrezala vašemu slogu in potrebam.

Ureditev okolice

Urejanje zunanjega prostora pa ne pomeni le ureditev terase ali balkona. Z le nekaj elementi lahko poskrbite, da bo poleg vrta urejena tudi okolica vaše hiše. Osvežite dvorišče z novimi tlakovci, dodajte nadstrešek, ki bo zaščitil vaše vozilo ter z vrtno lopo poskrbite, da bodo vrtno orodje in naprave vedno na svojem mestu.

Nasveti in triki

Vse kar morate vedeti za pripravo vrta, terase in balkona na pomlad.

Headline

Lorem ipsum

Button

Headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

Headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. 

 Lesena kritina je narejena iz trdega lesa , kot je bambus ali bangkirai, ali mehkega lesa, kot sta macesen ali duglazija. Poleg tega je na izbiro toplotno obdelan termo les iz jesena ali bora , pa tudi lesu podoben WPC . Te talne plošče so primerne tudi kot balkonska tla.

Zrnatost lesa je raznolika in živahna. Tudi pri močni sončni svetlobi se skoraj ne segreje, ostane pa prijetno topel in je zato enostavno hoditi bos. Vendar pa se nekatere vrste lesa nagibajo k drobljenju. Trdi les je še posebej trpežen. So bolj odporne na vremenske vplive kot iglavci in so odporne na glive in žuželke. Zaradi svojega izvora se pri ocenjevanju življenjskega cikla ne znajdejo ravno tako.

WPC je bolj nedrseč in brez drobcev v primerjavi s čistimi naravnimi materiali. Vendar pa se material bistveno bolj segreje na neposredni sončni svetlobi. Talne plošče iz WPC vizualno spominjajo na lesene deske in so bolj odporne na vremenske vplive od njih. Manjka pa posamezno zrno, zato zahteva manj nege. V nasprotju z naravnimi sodobniki so WPC deske na voljo kot votle komore in masivni profili .

Talne plošče so različnih barv in površinske strukture. Nekateri so na eni strani gladki in na drugi rebrasti, drugi imajo dva profila . Stroški kritine iz trdega in termo lesa so višji od WPC kritine. Poceni alternativa so talne plošče iz lesa iglavcev.

Deske zahtevajo podkonstrukcijo iz kvadratnega lesa, ki jo najprej vgradite na tla balkona. Kasneje boste na to privili talne deske. Pri polaganju tal in polaganju je treba upoštevati minimalni naklon za balkone. Morebitne neravnine v tleh je mogoče ciljno izravnati z vgradnjo podkonstrukcije.

Kako lahko sestavimo leseno teraso?

Čim imate točen načrt velikosti, lege in oblike terase, lahko začnete. Še prej pa v celoti preberite navodila za polaganje lesene terase in se ustrezno pripravite na projekt.

Sledeča navodila opisujejo eno najpogostejših načinov postavitve lesene terase na peščeni podlagi in pohodnih ploščah. Tak način gradnje je primeren za lesene terase na ravnih, poraščenih površinah, kot recimo na trati.

Ponudba velja od 13. marca do 9. aprila 2023, oziroma do razprodaje zalog.

** Navedena razpoložljivost prikazuje razpoložljivost v trgovini OBI, izbrani pod „moja trgovina“. Če je izdelek na voljo tudi na spletu, je cena navedena za spletno naročilo zavezujoča za spletni nakup. Dejanska cena v pod „moja trgovina“ izbrani trgovini OBI lahko od navedene cene za spletno naročilo odstopa.

Vse cene so v EUR vključeno z DDV. Cene ne vključujejo stroškov, povezanih z dostavo izdelkov pri spletnih naročilih.
RRP = priporočena maloprodajna cena proizvajalca.

Izdelki, označeni s TOP CENO, so izdelki iz prodajnega asortimana OBI, ki imajo po izboru OBI-ja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

* Cene in razpoložljivost odsevajo trenutno ceno in razpoložljivost v pod “moja trgovina” izbrani trgovini OBI. Če je izdelek možno naročiti na spletu, velja cena prikazana za spletno naročilo.

zapri ✕

Are Your Sure?

Exit