Plin, premog ali dim - se ne želite odločiti? Ali želite vse? S kombiniranim žarom Jamestown Dean bodo vse vaše želje izpolnjene! S tem žarom lahko pečete na žaru, dimite, cvrete, dušite ali kuhate. S kombiniranim žarom lahko odlično pripravite vsako jed, pa naj bo to zrezek, dušeno meso ali prekajena riba! To spremeni vaš vrt v XXL kuhinjo na prostem.
Za vse, ki želite več: kombinirani žar Jamestown Dean
Kombinirani žar Jamestown Dean ima popolnoma ločene pladnje za ogenj: plinski žar, žar na oglje, smoker in plinska kuhalna površina. Nobena vrsta žara ni zapostavljena. Rešetke za žar so izdelane iz visokokakovostnega litega železa za optimalno shranjevanje toplote. Dve komori za žar na oglje in plin imata termometer s pokrovom, tako da lahko spremljate temperaturo, ne da bi morali odpreti pokrov. Pod komorami za žar je prostoren prostor za shranjevanje, kjer lahko na eni strani shranite plinsko jeklenko, na drugi pa posodo, hrano ali pribor za žar. Kombinirani žar je premičen zahvaljujoč štirim kolesom.
Različni načini kurjenja vaš žar spremenijo v pojedino
Vam je všeč okusen vonj oglja? Potem vas bo površina za oglje s površino žara 43 cm x 44,5 cm zagotovo prepričala. Odlikuje ga višinsko nastavljiva gladina. 6-stopenjska dvižna naprava in prezračevalni drsnik omogočata optimalen nadzor temperature žara. Glede na to, kako oddaljena je žerjavica od rešetke žara, se spreminja temperatura hrane.
Imate raje hitro peko in vam je všeč priročno, enostavno in še super okusno? Nato uporabite praktično površino za plinski žar, ki ima tri ločene gorilnike iz nerjavečega jekla. Gorilnike lahko samostojno prižigamo in nastavljamo na želeno jakost. Odstranljiv pladenj za zbiranje maščobe zagotavlja enostavno čiščenje. Na rešetki je držalo za plinsko jeklenko. Plinski žar vam ponuja tudi veliko prostora za zrezke, klobase ali burgerje.
Z dimno komoro kombinirane naprave je vaša hrana na žaru nežno pečena. To pomeni, da ohrani svojo sočno konsistenco in ima slasten, dimljen okus. Smoker je skupne dimenzije 29,5 x 29,5 cm in omogoča dimljenje z vročim ali hladnim dimom. Meso, ribe, zelenjava, klobase ali sir dobijo posebno piko na i in finost. Dodatna moč kuhanja na plin z močjo 3.500 W vam pomaga pri enostavni pripravi prilog ali omak.
Tri vrste dimljenja
Hrana, pripravljena v prekajevalnici, ostane sočna in ohrani svojo okus. Prekajevalnica je primerna za dimljenje z vročim ali hladnim dimom. Pri temperaturi 60-120°C dimljenje z vročim dimom traja približno 3 ure, idealno za postrvi ali zelenjavo. Pri temperaturi 30-50 °C lahko pripravite na primer sočno meso ali feta sir. Dimljenje s hladnim dimom poteka več dni pri temperaturi 15-25 °C in je primerno za pripravo rib, predvsem lososa, mesa kot je pršut ali dimljenega sira.
Jamestown - okusite nekaj drugačnega
Peka na žaru je poštena. Žar je originalen. Pri peki na žaru ne gre za veliko predstavo, gre le za dobro zabavo. Vse kar potrebujete so dobri prijatelji, družina, dobre sestavine - in dober žar. Zato obstaja Jamestown: znamka žarov za sladokusce in sladokusce.