Izjava za medije

Slavnostna otvoritev novega trgovskega centra OBI v Novi Gorici

Wien,

Slovenski domači mojstri in prijatelji vrtov so veseli nove OBI-jeve prodajne lokacije, ki je izven Nemčije že 200. zapovrstjo.
V sredo, 3. junija 2009, je svoja vrata odprl že šesti OBI-jev prodajni center v Sloveniji. Direktor OBI-ja v Sloveniji, gospod Michael Vinzing, je navdušen nad velikim številom novih kupcev in izredno dobrim začetkom 57-članske skupine novih sodelavcev in vodje trgovskega centra, gospoda Tomaža Volča.

Ob slavnostni otvoritvi, 3. junija, s pričetkom ob 9:30, je gospod Michael Vinzing poleg novih sodelavk in sodelavcev ter vodstva in centrale avstrijskega OBI-ja pozdravil tudi številne goste. Župan Nove Gorice, gospod Mirko Brulc, ter investitor in lastnik nepremičninskega podjetja M2 Immobilien GmbH, gospod dr. Frank Albert, sta na novi lokaciji pozdravila nov OBI-jev prodajni center. Skupaj z gospodom Brulcem je gospod Michael Vinzing nekaj čez deseto uro dopoldne uradno odprl vrata nove trgovine. V ta namen niso najprej prerezali rdečega traku, kot je značilno za tovrstne otvoritvene slovesnosti, ampak so najprej prežagali leseno deblo, kot se za gradbene in domače mojstre spodobi.

Po zajtrku in novinarski konferenci so bili predstavniki OBI-ja in podjetja M2 na voljo številnim novinarjem. Ti so si skupaj z ostalimi povabljenimi ogledali nove prodajne prostore in dobili prve vtise. Trgovski center v Novi Gorici je opremljen po najnovejših tehničnih smernicah in svežim OBI-jevim know-howom. Trgovski center bo na skoraj 7.000 m2 prodajnih površin kupcem nudil vse izdelke za prenovo in posodobljenje doma ter z več kot 2.000 m2 velikim vrtnim centrom poskrbel za udobno ureditev in polepšanje vrta.

Tudi novi sodelavci in sodelavke skupine OBI so s strani kupcev doživeli pozitiven odziv. Kupci so se še posebej navdušili nad široko prodajno paleto novega OBI-jevega centra, ki sega vse od svetil, elektrotehnike, različnih strojev do gradbenih delov in materialov, lesa, sanitarne opreme in ploščic ter gospodinjskih materialov, barv in notranje dekorativne opreme. Ob otvoritvi so številni obiskovalci postali novi lastniki OBI-jeve kartice ugodnosti “Bober Bonus Kartice, ki vedno in na vse proizvode nudi popuste v višini do 5 % ter na posamezne posebne ponudbe popuste v višini 20 %, trimesečno zagotovilo vračila denarja, najem priklopnikov po polovični ceni in rojstnodnevna presenečenja. Od maja 2009 dalje obstaja tudi posebna spletna točka “Bobrov kotiček”, kjer lahko lastniki OBI-jeve kartice koristijo številne dodatne ugodnosti.

Ob otvoritvi 3. junija ni bilo dobro poskrbljeno samo za kupce in goste, ampak tudi za najmlajše obiskovalce. OBI Slovenija od 1. maja 2008 uspešno sodeluje z organizacijo UNICEF. Ob otvoritvi trgovskega centra v Novi Gorici je UNICEF organiziral ekipo, ki se je angažirano in kreativno ukvarjala z našimi malčki. Tudi za lačna usta novih strank je bilo dobro poskrbljeno. Ti so na blagajnah dobili bone za hrano in pijačo po zelo ugodni ceni. Tako se je malo in veliko po želji okrepčalo v šotoru pred trgovskim centrom.

Z otvoritvijo trgovskega centra v Novi Gorici je OBI odprl že 200. prodajni center izven Nemčije. Slovenija trenutno šteje že 6, Evropa pa 534 OBI-jevih prodajnih centrov. Direktor OBI-ja v Sloveniji, gospod Michael Vinzing, in vodja slovenske OBI-jeve centrale, gospod Ivan Uršič, sta vesela uspešne otvoritve novega trgovskega centra v Novi Gorici. Ta svojih vrat ne odpira le slovenskim strankam, ampak tudi italijanskim kupcem iz mesta in širše okolice. Trgovina je odprta od ponedeljka do sobote od 8:00 do 21:00 ter ob nedeljah od 9:00 do 15:00.